Werkwijze

Onze praktijk bestaat uit een team van  tandarts, mondhygiënisten en profylaxe assistenten die u professioneel behandelen.

Onze tandarts beoefent de algemene praktijk, maar heeft  ook een aandachtsgebied zoals bijvoorbeeld het behandelen van angstige patiënten, uitgebreide tandheelkunde of prothetische tandheelkunde. Daarnaast zijn er twee mondhygiënisten die de zorg bij tandvleesproblemen op zich nemen.

Voor specialisaties die niet in onze praktijk aanwezig zijn, zoals kaakchirurgie, orthodontie of implantologie, verwijzen wij u naar door ons geselecteerde specialisten. U kunt uw bezoek aan de tandarts combineren met een behandeling door een van onze profylaxe-preventie assistentes. Voor de controle door de tandarts zal de profylaxe -preventieassistente het preventieplan uitvoeren.  Als tijdens de controle blijkt dat u een vervolgbehandeling nodig heeft, zullen wij een aparte behandelafspraak met u maken. 

Met het blote oog kunnen wij veel zien, maar niet alles, daarom maken wij op indicatie overzichtsfoto’s van uw gebit. De frequentie hiervan hangt af van de conditie van uw gebit. In het kader van specifieke problematiek of een uitgebreid behandelplan kan er een zogenaamd orthopantomogram worden gemaakt. Dit is een röntgenfoto waarop de kaak en het gebit geheel is afgebeeld. Zo krijgen wij een volledig beeld van uw mondgezondheid en kunnen wij goed beoordelen welke behandeling voor u het beste is.

De basis voor duurzame tandheelkunde en een gezonde mond, is een optimaal mondhygiëne niveau. Wij nodigen u uit om periodiek langs te komen voor een preventief onderzoek en het verwijderen van tandsteen. Tevens wordt er tijd gereserveerd voor het geven van voorlichting en instructie.

Het is goed als kinderen vanaf twee- en half jaar regelmatig naar de tandarts gaan. Vanaf zes jaar starten wij met het preventieplan. Spelenderwijs leren ze poetsen en raken ze gewend aan een regelmatige gebitscontrole.